Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Συνέντευξη Α. Τάτση στο PhotoBusiness Weekly



H Canon έχει μια πολύ ισχυρή σειρά στις DSLR. Ποια μοντέλα DSLR κατά την εμπειρία σας είναι πιο δημοφιλή στην ελληνική αγορά

Στις full frame DSLR, εδώ και αρκετά χρόνια, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης είναι η Canon EOS 5D, τόσο η δεύτερη (MkII) όσο και η τρίτη(MkIII) έκδοση. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις πωλήσεις, αλλά και στο γενικότερο “vibe” που δημιουργείται στην αγορά και στις συζητήσεις των φίλων της φωτογραφίας. Πολλοί καταναλωτές, διαθέτουν μία compact ή μία εισαγωγική DSLR, αλλά ταυτόχρονα επιθυμούν διακαώς να αποκτήσουν μία EOS 5D.
Στο φορμά APS  και σε σχέση με τις πωλήσεις, το κορυφαίο μοντέλο είναι η EOS 600D, γεγονός φυσιολογικό, αν συγκρίνει κανείς τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα που αγοράζει σε σχέση με τα χρήματα που δαπανά. Αμέσως μετά από τα δύο παραπάνω μοντέλα, ακολουθούν οι EOS 7D και η EOS 60D.
Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε, ότι εξίσου σημαντικός -αν όχι σημαντικότερος- παράγοντας που επηρεάζει την ποιότητα φωτογραφίας, εκτός από το σώμα, αποτελεί και ο φακός με τον οποίο εξοπλίζουμε την φωτογραφική μηχανή μας.

Έχει διατυπωθεί στο εξωτερικό η άποψη ότι στο μέλλον οι mirrorless θα διαδραματίζουνι σημαντικότερο ρόλο. Από την άλλη, η Canon άργησε να μπει σε αυτή την κατηγορία και με ένα μόνο μοντέλο. Αυτό σημαίνει ότι δεν συμμερίζεται την άποψη;


Η κατηγορία των compact system cameras είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και η Canon είναι φυσικό να συμμετέχει. Ωστόσο, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι εξελίξεις και τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στον γενικότερο χώρο της φωτογραφίας. Γνωρίζετε ότι η αγορά των εισαγωγικών compact δέχεται επίθεση από την επέλαση των κινητών τηλεφώνων. Γνωρίζουμε επίσης ότι οι καταναλωτές επιθυμούν μεγάλες δυνατότητες σε μικρό μέγεθος με ταυτόχρονη ευκολία χρήσης. Νομίζουμε ότι η ποιότητα είναι ο μόνος τρόπος διαφοροποίησης των φωτογραφικών μηχανών έναντι των κινητών και για αυτόν τον λόγο χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο positioning της νέας κατηγορίας.
Η
Canon λανσάρισε το μοντέλο EOS Μ, που ουσιαστικά είναι μία EOS 650D,  με μεγάλο αισθητήρα, υψηλή ποιότητα κατασκευής, μικρό μέγεθος, χωρίς να υστερεί σε επεκτασιμότητα,  αφού η EOS M δέχεται, με την χρήση αντάπτορα, ολόκληρη την γκάμα των EF και EF-S φακών! Με αυτή την τακτική, η Canon προσφέρει στους καταναλωτές αυτό ακριβώς που χρειάζονται, χωρίς να θυσιάζει την ποιότητα που είναι η ειδοποιός διαφορά απέναντι στα κινητά.

Με δεδομένη την πτώση των compact επαληθεύεται η τάση και στην Canon;

Ναι, επαληθεύονται, αλλά όχι με τον ρυθμό που συμβαίνει σε άλλους κατασκευαστές. Εδώ και αρκετά χρόνια η Canon έχει αντιληφθεί την τάση και για αυτόν τον λόγο έχει δώσει έμφαση στους τομείς που τα κινητά δεν μπορούν να ανταγωνιστούν. Μην ξεχνάμε, ότι η Canon δεν διαθέτει μοντέλο κάτω των 100€, ενώ ακόμα και τα εισαγωγικά της μοντέλα διαθέτουν μία πληθώρα δυνατοτήτων που είναι αδύνατον να αντιγραφούν από τα κινητά, όπως η σταθεροποίηση εικόνας, οι επεξεργαστές Digic, η τεχνολογία HS, η μεγαλύτερη ανάλυση και φυσικά τα ασυγκρίτως καλύτερα οπτικά. Ταυτόχρονα, τα περισσότερα μοντέλα έχουν WiFi, αρκετά πλέον μοντέλα διαθέτουν GPS, ενώ προσφέρονται όλο και περισσότερες λειτουργίες επικοινωνίας και διάδρασης με τις δημοφιλείς πλατφόρμες των social media.  

Που θα επικεντρωθεί η παρουσία της Canon κατά την επερχόμενη Photovision;


Η συμμετοχή της Canon στην Photovision 2013 θα είναι περισσότερο εστιασμένη στον επαγγελματία φωτογράφο. Θα είναι παρόντα όλα τα «αστέρια» της Canon, όπως οι EOS 1Dx, EOS 1DC, EOS 5D MkIII, EOS 6D, EOS 7D,  οι επαγγελματικές βιντεοκάμερες EOS C100 και EOS C300 και οι περισσότεροι φακοί - «κανόνια» της Canon , EF 300, EF 400, EF 600 και EF 800 μεταξύ άλλων. Επίσης, θα υπάρχει κι ο A1 iPF 6450 plotter, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η φωτογραφίες πρέπει να εκτυπώνονται!
Είμαστε βέβαιοι ότι οι επισκέπτες της
Photovision στο περίπτερό μας, θα ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις της φωτογραφίας και του video υψηλής ανάλυσης και σας περιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου