Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Συνέντευξη Ν. Βελεσιώτη στο PhotoBusiness Weekly



Πρόσφατα βραβευτήκατε για το επαναλανσάρισμα της Olympus στην ελληνική
αγορά. Ποια ήταν η στρατηγική σας για να ανατρέψετε την προηγούμενη
κατάσταση και πως έχει αποδώσει μέχρι στιγμής;
Για εμάς το βραβείο αποτέλεσε την επιβράβευση για την συνολική πορεία της Intersys στον χώρο της φωτογραφίας. Η εμπειρία μας στην φωτογραφική αγορά ξεκινά από τις αρχές της δεκαετίας του ‘80 και διαθέτουμε γνώση της αγοράς, του πελατολογίου, του ανταγωνισμού και των εξελίξεων. Ταυτόχρονα, η εσωτερική υποδομή της εταιρίας ακόμα και η φιλοσοφία και οι στόχοι της, είχαν απόλυτη συμβατότητα με την φιλοσοφία και τους στόχους της Olympus.
Μέχρι στιγμής η πορεία της Olympus από την στιγμή που αναλάβαμε είναι συνεχώς ανοδική και εμείς από την πλευρά μας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για την προώθηση της μάρκας. Γνωρίζαμε ότι η Olympus διαθέτει φανατικό κοινό και προσπαθούμε συνεχώς να ενδυναμώσουμε αυτή την σχέση με τους τελικούς καταναλωτές προσφέροντας την καλύτερη δυνατή υποστήριξη, εποχικές προσφορές, όπως η πρόσφατη καμπάνια το τελευταίο δίμηνο του 2012 με την επέκταση εγγύησης στα τρία χρόνια, μέχρι και την δημιουργία της σελίδας των Olympus fans στο facebook όπου πολλοί φίλοι της Olympus ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ανεβάζουν δείγματα των φωτογραφιών τους, ενημερώνονται για προσφορές και ανταλλάσσουν απόψεις.  
Φήμες στο εξωτερικό μιλούν για ένα νέο μοντέλο DSLR (με την
αρχιτεκτονική reflex 4/3) της σειράς Ε. Το θεωρείτε πιθανό ή η
Olympus θα μείνει πιστή στο φορμά των 4/3 και της
mirrorless κατασκευής;


Η κατηγορία των compact system cameras είναι μία κατηγορία που παρουσιάζει αυξητικές τάσεις στην φωτογραφική αγορά. Η Olympus, από τις πρώτες εταιρίες που επένδυσε σε αυτή την κατηγορία, είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει να επενδύει και να πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα. Η αποδοχή από το κοινό είναι φανταστική και νομίζουμε ότι θα γίνεται όλο και πιο φανερή όσο γίνονται ευρέως γνωστά τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου φορμά, που συνδυάζουν ποιότητα και ευελιξία SLR και ευκολία χειρισμού και design compact καμερών. Την στιγμή που όλο και περισσότεροι ανταγωνιστές, έστω και καθυστερημένα, εισέρχονται στο φορμά, είναι απόλυτα φυσιολογικό η Olympus να το ιεραρχεί σαν βασική προτεραιότητα.
Η Olympus OMD έχει βραβευτεί για την σχεδίαση της αλλά και την απόδοση
της. Ποιά ήταν η μέχρι τώρα πορεία της στην ελληνική αγορά;


Η πορεία της OM-D στην Ελληνική αγορά είναι μέχρι τώρα εξαιρετική! Η OM-D έχει πάρει άριστες κριτικές από τον ειδικό τύπο και από τους επαγγελματίες φωτογράφους. Μην ξεχνάμε ότι η OM-D διαθέτει το πιο γρήγορο autofocus παγκοσμίως, ανεξαρτήτως κατηγορίας και προσφέρει μικρό συγκριτικά βάρος, την ευελιξία εναλλαγής φακών, στιβαρή κατασκευή, εργονομικό σχεδιασμό και αποτελεί μία φωτογραφική μηχανή υψηλών δυνατοτήτων που μπορεί κάποιος να την έχει συνεχώς μαζί του έτσι ώστε να μην χάνει καμία ευκαιρία λήψης για μία ιδανική φωτογραφία. Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, είναι φυσικό να αποτυπώνονται και στις πωλήσεις της OM-D.
Στην σελίδα των
Ελλήνων Olympus Fans στο Facebook, αλλά και στο αντίστοιχοgroup της OM-D στο flickr, επαγγελματίες κι ερασιτέχνες χρήστες της OM-D έχουν ανεβάσει δείγματα της δουλειάς τους, μερικές φορές υπό πολύ δύσκολες συνθήκες φωτισμού και με εξαιρετικά αποτελέσματα κι αξίζει τον κόπο οι αναγνώστες σας να επισκευθούν τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες για να διαπιστώσουν την ποιότητα και τις τεχνικές δυνατότητες της OM-D.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου