Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Η Ελένη Παπανδρέου για την γυναικεία επιχειρηματικότητα



Η Ελένη Παπανδρέου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Intersys A.E. ήταν ομιλήτρια στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών την Πέμπτη 6 Ιουνίου,  για την γυναικεία επιχειρηματικότητα, με αφορμή πρόσφατη σχετική έρευνα στην οποία συμμετείχαν 250 γυναίκες επιχειρηματίες.

«Τα κίνητρα για να φτιάξει μια γυναίκα την δικιά της επιχείρηση πολλαπλασιάζονται και η επιθυμία του ''να κάνω κάτι δικό μου'' γίνεται όλο και πιο προσιτή. Ο ιδιωτικός τομέας έχει ξυπνήσει με μεγάλη όρεξη στο ενδεχόμενο της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Οι έρευνες δείχνουν ότι ο κόσμος στρέφεται και επενδύει στις γυναίκες. Λαμπρό παράδειγμα, το 30% των δισεκατομμυριούχων της Κίνας είναι γυναίκες και δεν μπορώ παρά να περάσω το μήνυμα... ΒΓΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.», ανέφερε η κ. Ε. Παπανδρέου.

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε την ομιλία.

Τα αποτελέσματα της πανελλήνιας έρευνας για το «γυναικείο επιχειρείν» παρουσίασαν τα μέλη της ομάδας "BGS Economics Group" Χάρης Χατζηκόκκινος και Αγγελική Βογιατζή...

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση με συντονίστρια την δημοσιογράφο & επικοινωνιολόγο Ειρήνη Νικολοπούλου και σχολιασμός της έρευνας από 4 πετυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες και έναν ακαδημαϊκό.


Το γενικό συμπέρασμα της έρευνας για την συνταγή της επιτυχίας όπως εκφράστηκε από τις συμμετέχουσες ήταν πως «Με εφόδιο τις καλές σπουδές και την επιχειρηματική κουλτούρα και παρά την έλλειψη διαθέσιμου χρόνου, είναι εφικτή η διατήρηση της οικογενειακής ισορροπίας και με όπλα την επιμονή και τη διορατικότητα μπορεί μία γυναίκα επιχειρηματίας να κέρδισει αναγνώριση, ικανοποίηση και αισιοδοξία για το μέλλον»
Για να δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας πατήστε εδώ
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ

1 σχόλιο:

  1. Περιεκτική και ουσιαστική η ομιλία της Κας Παπανδρέου. Συμφωνώ με τις απόψεις της σε μεγάλο βαθμό. Θα ήθελα απλά να προσθέσω ότι για να αναπτυχθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα, ειδικά στη χώρα μας, θα πρέπει να βρει συμπαραστάτη και σύμμαχο και το αντίθετο φύλλο! Διότι ναι μεν οι σπουδές, το ταλέντο, η γυναικεία δημιουργικότητα, κλπ. μπορούν να θεωρηθούν ως δεδομένα, αλλά θα πρέπει παράλληλα να υπάρχει και η γενικότερη πεποίθηση ότι το γυναικείο φύλλο μπορεί πραγματικά να τα καταφέρει επιχειρηματικά, αν μη τι άλλο του αξίζει να δοκιμάσει αν μπορεί να τα καταφέρει και επιπλέον, να θεωρείται από την πλευρά του ισχυρού φύλλου ένας επάξιος και αντάξιος των προσδοκιών επιχειρηματικός συναγωνιστής. Αυτό είναι κάτι που καλλιεργείται σαφώς μέσα στα χρόνια, κάποια στιγμή ωριμάζει και τελικά κάποια στιγμή γίνεται και η εκκίνηση προς την κατάκτηση της επιτυχίας.. Η Δύση λοιπόν εντόπισε το κενό του '50%'. Η Ελλάδα όμως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή