Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Συνέντευξη από τον φωτογράφο Βασίλη Παγουρτζή, για το project Cayan Design

Ο Βασίλης Παγουρτζής, ως art director της Cayan Design ασχολείται κυρίως ολοκληρωτικά με την επιμέλεια διαφημιστικής φωτογραφίας, από την σύλληψη ενός σεναρίου και concept, μέχρι την εκτέλεση και την επεξεργασία εξ'ολοκλήρου του project και χρησιμοποιεί την Canon EOS 5D Mark II.

Ζητήσαμε από τον Βασίλη Παγουρτζή να μας απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα. Δείτε τι μας είπε:

  1. Πως θα περιέγραφες την δουλειά σου, ως φωτογράφος; Πες μας λίγα λόγια για το project που ασχολείσαι αυτή την περίοδο;        Απώτερος σκοπός μου είναι η απόδοση της φωτογράφισης με ένα ιδιαίτερο δραματικό κινηματογραφικό συναίσθημα, να δώσω ζωή, κίνηση, feeling σε μια στατική εικόνα. Ως art director της Cayan Design ασχολούμαι κυρίως ολοκληρωτικά με την επιμέλεια διαφημιστικής φωτογραφίας.  Πιο συγκεκριμένα το εύρος των υπηρεσιών της Cayan Design  αποτελεί φωτογράφιση tabletop (προϊόντα), αυτοκινούμενα οχήματα, και ανθρώπους-μοντέλα, πάντα σε συνδυασμό με επεξεργασία μέσω φωτογραφικών και σχεδιαστικών προγραμμάτων, και φυσικά με την κατάλληλη υποστήριξη ειδικευμένων συνεργατών για να καταφέρουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα.
  2. Πότε και ποια ήταν η αφορμή για να ασχοληθείς με την φωτογραφία;        Αρχίζοντας ως γραφίστας την επαγγελματική μου πορεία, με ιδιαίτερη αγάπη στην επεξεργασία της φωτογραφίας (photomanipulation) ήταν θέμα χρόνου να πιάσω στα χέρια μου φωτογραφική μηχανή, ώσπου και έγινε στα μέσα του 2008. Εκεί η φωτογραφία πήρε την πρωτιά στην αγάπη μου για να εκδηλώσω την καλλιτεχνική μου φύση.
  3. A/M ή χρώμα και γιατί;        Κυρίως χρώμα λόγο της φύσεως της δουλειάς μου, χωρίς φυσικά τον αποκλεισμό του Α/Μ.
  4. Ένας φωτογράφος πως βλέπει? Με τα μάτια, το μυαλό, ή τη φωτογραφική μηχανή?                  Βλέπει μέσω των ματιών, επεξεργάζεται με το μυαλό, δημιουργεί με την καρδιά, και φωτογραφίζει με τη μηχανή.
  5. Ποια είναι η πηγή της έμπνευσής σου; Έχεις κάποια μούσα;        Μούσα όχι, αλλά πηγή έμπνευσης αποτελούν τα ΠΑΝΤΑ τριγύρω μου, η μουσική, η φύση, η πόλη, η αρμονία, το χάος, το καλό, το κακό, όλα! Από το πιο τρανταχτό παράδειγμα μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να κανείς να εμπνευστεί, αρκεί να ζει τη στιγμή.
  6. Οι περισσότεροι φωτογράφοι με την άφιξη της ψηφιακής τεχνολογίας πέρασαν σε αυτή. Εσύ είσαι ένας από αυτούς ή συνεχίζεις να φωτογραφίζεις με φιλμ;        Αν και ασχολήθηκα λίγο με Α/Μ φιλμ, είμαι 100% τις νέας γενιάς. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον χομπιστικά να ξαναθυμηθώ τι εστί φιλμ.
  7. Είσαι πιστός σε κάποια φωτογραφική κάμερα; Τι χρησιμοποιείς αυτή την περίοδο;                   Αυτόν το καιρό χρησιμοποιώ την Canon 5D Mark II. Οι κάμερες και οι απαιτήσεις πλέον αλλάζουν ραγδαία οπότε σύντομα ίσως χρειαστώ αναβάθμιση μελλοντικά αλλά προς το παρόν με την συγκεκριμένη μηχανή καλύπτω τις ανάγκες μου.
  8. Κατά την γνώμη σου ποιοι παράγοντες συντελούν στη δημιουργία μιας καλής φωτογραφίας;        Φυσικά το πρώτο πράγμα είναι το φως και ο χειρισμός του, χωρίς φως δεν υπάρχει και φωτο-γραφία, όλα παίζουνε το ρόλο τους, ο φωτογράφος, το concept, το θέμα, ο εξοπλισμός κτλ.
  9. Που βλέπεις τον εαυτό σου και την δουλειά σου στα επόμενα 5 χρόνια;        Δεν μπορώ να κοιτάξω τόσο μακριά, αυτό που κοιτάω πάντα είναι το τώρα, το πως μπορώ να κάνω αυτό που τόσο αγαπάω όσο πιο καλά γίνετε και πάνω από όλα να μπορώ να χαίρομαι αυτές τις στιγμές δημιουργίας στο maximum!


Φωτογραφίες του Βασίλη Παγουρτζή μπορείτε να βρείτε στο site της Cayan Design καθώς και στην σελίδα της Canon Intersys στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου