Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ο Henry Holland έκανε τα μοντέλα του να βαδίζουν στα... σύννεφα, με την βοήθεια της Canon!

Ο παγκοσμίου φήμης σχεδιαστής μόδας Henry Holland επέλεξε να παίξει με το κοινό της φετινή εβδομάδας μόδας στο Λονδίνο, δημιουργώντας την μοναδική ψευδαίσθηση ότι τα μοντέλα του βαδίζουν επάνω στα σύννεφα!

Για το καινοτόμο αυτό project, ο σχεδιαστής χρειάστηκε έναν Επίπεδο Εκτυπωτή UV Μεγάλου Πλάτους Océ Arizona σε συνδυασμό με έναν γιγάντιο γωνιακό καθρέφτη!

  • Ο Canon Océ Arizona XT χρησιμοποιήθηκε για την εκτύπωση του... συννεφιασμένου θέματος της πασαρέλας
  • Και μαζί με τον γιγάντιο γωνιακό καθρέφτη, τα γραφικά δημιούργησαν την ψευδαίσθηση των μοντέλων να βαδίζουν επάνω στα σύννεφα!
  • Πιστεύεται πως αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν εκτυπώσεις μεγάλων διαστάσεων, σε συνδυασμό με καθρέφτες , σε ένα υψηλού προφίλ fashion event!

Για να στηθεί αυτή η ξεχωριστή σκηνή για την επίδειξη, η πασαρέλα χρειάστηκε να δημιουργηθεί σε έναν πολυόροφο χώρο στάθμευσης στο Brewer του Λονδίνου. Στόχος του Holland ήταν το κοινό να απολαύσει την "αστική" ατμόσφαιρα του τσιμεντένιου parking πριν θαμπωθεί από την κομψή, αλλά με σκληρές γραμμές, σειρά ρούχων του.

Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους:
Intersys_Canon's Henry Holland London Fashion Week album on Photobucket


Ο Holland είπε: "Αυτό το project πραγματικά μου άνοιξε τα μάτια για τις δυνατότητες που μπορεί να σου προσφέρει μία μεγάλου πλάτους εκτύπωση. Είναι συναρπαστικό το να μπορείς να κατασκευάσεις έναν εντυπωσιακό "προσωρινό" χώρο ή ένα περιβάλλον που να αιχμαλωτίζει το βλέμμα, με την χρήση μόνο ενός εκτυπωτή, όπως ο Arizona."
"Οι σχεδιαστές ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο και χρήμα σχεδιάζοντας τις σειρές ρούχων τους, αλλά στο τέλος, η απεικόνιση της πασαρέλας είναι που μιλάει στους ανθρώπους στον χώρο της μόδας και θα εμφανιστεί ξανά και ξανά σε όλη την σεζόν." 

Για να δοθεί ζωή σε αυτή την ιδέα που είχε ο Holland για το show του, συνεργάστηκε με την Canon, και την Displayways, μία εταιρεία εκτυπώσεων μεγάλου πλάτους, με έδρα το Λονδίνο.
Εξήγησε: "Συναντήθηκα με την Canon και την Displayways για να συζητήσω την ιδέα μου για το show της πασαρέλας, και με ενημέρωσαν για τις διάφορες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της Arizona και των επιφανειών που θα μπορούσαμε να δουλέψουμε. Σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε μία ξεχωριστή αύρα γύρω από τα μοντέλα."

Η Displayways έχει παράγει και στο παρελθόν γραφικά μεγάλου πλάτους για υψηλού προφίλ εκθέσεις και shows.

Ο Οικονομικός Διευθυντής της Displayways, Keith Birch, είπε: "O εκτυπωτής μας, Arizona XT, είναι ιδανικός για projects όπως του Henry. Η ανάλυση της εκτύπωσης που προσφέρει είναι πολύ καλή και έχει εξαιρετικό κορεσμό χρωμάτων και ζωντάνια. Επίσης, είναι απίστευτα παραγωγικός, πράγμα πολύ σημαντικό για το συγκεκριμένο project, αφού μόνο για την πασαρέλα χρειάστηκε να εκτυπωθούν 180 τ.μ. βινυλίου"

Ο Wide Format Group Director της Canon UK, είπε: "Το γεγονός ότι ο Henry χρησιμοποίησε μία πασαρέλα "ντυμένη" με εκτυπώσεις Arizona, στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου, είναι μία φανταστική απόδειξη ότι δεν υπάρχουν όρια για σχεδιαστές και άλλους δημιουργικούς επαγγελματίες, όταν παράγουν μεγάλου πλάτους γραφικά σε εκτυπωτές της σειράς Arizona."

Τα μοντέλα Arizona XT της Canon Océ μπορούν να εκτυπώσουν πάνω σε οποιοδήποτε άκαμπτο μέσο επιφάνειας έως και 2500mm πλάτος x 3050mm μήκος και 48mm πάχος, ανοίγοντας έτσι έναν ολόκληρο νέο κόσμο δυνατοτήτων σε όλους αυτούς που δουλεύουν σε εκθέσεις ή στις δημιουργικές βιομηχανίες.

Οι μεγάλου Format επίπεδοι εκτυπωτές που διαθέτουν την τεχνολογία απεικόνισης Océ VariaDot ® προσφέρουν σχεδόν φωτογραφική ποιότητα, ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες εκτύπωσης, και όλα τα μοντέλα δίνουν την δυνατότητα εκτύπωσης με λευκό μελάνι.

Ο Holland πρόσθεσε: "Αυτή είναι η πρώτη φορά που δούλεψα με μία "εκτυπωμένη" πασαρέλα, αλλά οπωσδήποτε δεν πρόκειται να είναι η τελευταία! Η ποιότητα της εκτύπωσης ήταν ακριβώς όπως μου μου είχε υποσχεθεί -εκπληκτική. Τα χρώματα βγήκαν άψογα και τα γραφικά που τυπώθηκαν στον Arizona έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του συνολικού αντίκτυπου που είχε προβλεφθεί ότι θα έχει το show" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου